Sluiten

Paspelband - Een ronde rand

Paspelband - Een ronde rand

Een ronde touch

Toepassing

Paspelband wordt gebruikt om tussen de rekbare naden te stikken. Dit geeft een leuk effect bij kleedjes, rokken of bij het omzomen van de armsgaten of halsboord. Wij bieden een zeer ruime keuze in veel verschillende kleuren paspelband.

Materiaal

Al onze producten zijn ofwel volledig van katoen ofwel volledig van polyester.

Werkwijze

Wees eerst zeker dat zowel je stof als de paspelband gewassen zijn. Want als je dit vergeet dan kan dit leiden tot rimpels in je stof. Wil je de paspelband snel even doen krimpen dan kan je met stoomstrijker er even over gaan. Maar let op, niet over het dikke gedeelte waar het koordje zit. Anders plet je het koordje en volgt het ritsvoetje de verdikking niet meer zo gemakkelijk.

Twee stoffen aan elkaar zetten

Om twee stoffen aan elkaar te zetten, ga je als volgt te werk.

  1. Leg de paspelband op de rand van de eerste stof. Waarbij deze stof met de goede kant naar boven ligt en de dunne zijde van de paspelband richting de rand van de stof ligt.
  2. Zoek de naadwaarde op van de stof, uitgedrukt in mm en zorg nu dat het stiksel van de paspelband op exact dit aantal mm van de rand van de stof gelegd komt liggen.
  3. Stik nu recht in het stiksel van de paspelband zodat deze vast gemaakt wordt aan de stof
  4. Leg nu de tweede stof met de goede kant bovenop de goede kant van de eerste stof. Terug rekening houdend met de naadwaarde. Speld de twee stoffen aan elkaar vast.
  5. Draai nu beide stoffen tegelijk om zodat de slechte kant van de eerste stof naar boven wijst.
  6. Stik nu vlak naast de naad die je in stap drie hebt gemaakt.

Ronde hoek maken aan een stof

Om een mooie ronde hoek te maken, knip je een aantal keer in de naadwaarde van de paspel. Zodat deze beter kan plooien in de bocht en dus niet gaat rimpelen. Zet ook de steeklengte wat korter in de bocht, om zo een beter resultaat te krijgen.

Een sluitende overlapping maken

Als de twee uiteinden van de paspelband terug bij elkaar komen dan kan je deze aan elkaar doen sluiten met een overlapping. Maak hiervoor eerst de laatste twee cm los van één van deze twee uiteinden en leg deze open. Leg vervolgens het andere nog steeds gesloten uiteinde in het opengelegde uiteinde en knip het overtollige gesloten uiteinde weg. Hierna kan je alles vast stikken.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »